Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz dyrektywy 95/46/WE ("RODO"). W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich odbywa się to po dniu 25 maja 2018 roku. Szczegóły znajdują się tutaj.

Zamknij
  

Sukces studentów z SKN Technologów Żywności „FERMENT” na XLVIII Międzynarodowym Seminarium Kół Naukowych „KOŁA NAUKOWE SZKOŁĄ TWÓRCZEGO DZIAŁANIA”18.04.2019 09:02

Podczas sesji posterowej XLVIII Międzynarodowego Seminarium Kół Naukowych w Olsztynie, które odbyło się w dniach 11-12.04.2019 studenci Wydziału Biologiczno - Rolniczego zrzeszeni w SKN Technologów Żywności „FERMENT” zajęli I, II miejsce w konkursie na najlepszy poster. Konferencja w Olsztynie gromadzi corocznie rzeszę studentów z całej Polski i jest największym wydarzeniem naukowym promującym i podsumowującym pracę kół naukowych w naszym kraju. Zajęcie czołowych miejsc świadczy o wysokiej pozycji naukowej Wydziału Biologiczno – Rolniczego Uniwersytetu Rzeszowskiego w dyscyplinie technologii żywności, którą w swoich badaniach zaprezentowali nagrodzeni studenci. 
I miejsce – Bartłomiej Delekta „Wpływ olejków eterycznych bazylii (Ocium basilicum) i tymianku (Thymus vulgaris L.), na jakość przechowywanego mielonego mięsa cielęcego” (opiekun dr Maciej Kluz) 
II miejsce – Adrian Frydrych Substancje bioaktywne występujące w zielonych orzechach włoskich (Juglans regia L.) (opiekun dr hab. inż. Małgorzata Dżugan, prof. UR) 
 
Zwycięzcom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów! 
 
dr Maciej Kluz
 

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow