Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz dyrektywy 95/46/WE ("RODO"). W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich odbywa się to po dniu 25 maja 2018 roku. Szczegóły znajdują się tutaj.

Zamknij
  

„ Czy wiesz co jesz? czyli o zdrowej żywności i nie tylko” – konferencja naukowa UR i II LO w Łańcucie04.02.2019 07:58

31 stycznia br. w II Liceum Ogólnokształcącym w Łańcucie odbyła się konferencja naukowa pt. „Czy wiesz co jesz? czyli o zdrowej żywności i nie tylko ”, której współorganizatorem był Wydział Biologiczno – Rolniczy Uniwersytetu Rzeszowskiego. W konferencji wzięło udział ponad 350 uczniów szkół ponadgimnazjalnych z całego powiatu łańcuckiego, władze miasta i powiatu oraz wielu znamienitych gości. Podczas konferencji wykłady wygłosili pracownicy Wydziału Biologiczno – Rolniczego: prof. Małgorzata Dżugan, dr Monika Tomczyk oraz dr Maciej Kluz, a także z Wydziału Medycznego w osobie dr Edyty Łuszczki. Stosika naukowe o miodzie przygotowali studenci z SKN Technologów Żywności „FERMENT”. Prowadzili oni  również z mgr inż. Pawłem Hanusem (doktorantem WBR)  pokaz kuchni molekularnej, który cieszył się dużym zainteresowaniem. Podczas konferencji odbyła się również promocja naszego wydziału i uniwersytetu skierowana do grupy potencjalnych, przyszłych studentów naszej uczelni. Dziękujemy Dyrekcji II LO w Łańcucie oraz mgr Małgorzacie Hubali za zaproszenie i rozpoczęcie jak myślimy nowej, owocnej współpracy.

 

https://rzeszow.tvp.pl/1663784/aktualnosci (wydanie z 31.01.2019 od 13:57 min.)

 

Pliki do pobrania:

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow