Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz dyrektywy 95/46/WE ("RODO"). W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich odbywa się to po dniu 25 maja 2018 roku. Szczegóły znajdują się tutaj.

Zamknij
  

Sukces SKN TŻ „FERMENT” podczas konferencji INNOVATIVA 8th Edition18.12.2018 14:13

W dniach 14 – 15 grudnia br. w Uniwersytecie w Oradei (Rumunia) na Wydziale Technologii Żywności odbyła się międzynarodowa konferencja naukowa „Innovativa”, w której wzięli udział studenci ze SKN Technologów Żywności „FERMENT wraz z opiekunami. Podczas sesji referatowej studenci przedstawili  referaty:
Diana Hędrzak – The influence of temperature on the microbiological quality of broccoli prepared using the sous vide method
Diana Skoczylas - Milk ice cream with the addition of acerola
Wiktoria Gumienna – Microbiological composition of beef sous vide products. 
Miłosz Pastuszczak –  Microbiological quality of milk and dairy products. 
Konrad Wołoszyn – Influence of essential oils on the turkey breast  microflora. 
Aneta Hoksa - Analysis of the microbiological composition of vegetables prepared by sous vide method. 
Joanna Kuzdrolińska - Homemade fruits vinegars – production and chemical analysis. 
 
Studenci naszego Uniwersytetu podczas konkursu na najlepsze wystąpienie zajęli: Diana Skoczylas (opiekun naukowy -  dr hab. inż. prof UR Agata Znamirowska) – I miejsce, natomiast Wiktoria Gumienna (opiekun naukowy – dr Maciej Kluz) – III miejsce.
 
Zwycięzcom gratulujemy, a wszystkim życzymy dalszych sukcesów!
 

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow