Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  
Zamknij

Wydział na konferencji naukowej pt. "Dozwolone wspomaganie w sporcie"26.11.2017 17:22

W dniach 16 i 17 listopada br. w siedzibie Olimp Labs R&D Centre odbyła się konferencja naukowa pt. Dozwolone wspomaganie w sporcie, zorganizowana przez Olimp Academy, pod kierunkiem dr inż. Piotra Kaczki - Dyrektora ds. Naukowych i Produktów Leczniczych oraz dr Amita Batry- fizjologa sportowego w Olimp Laboratories. W konferencji udział wzięli eksperci z zakresu strategii żywieniowych w sporcie, trenerzy, szkoleniowcy, lekarze, farmaceuci oraz naukowcy, a wśród nich dr inż. Maria Czernicka z Katedry Bioenergetyki i Analizy Żywności Wydziału Biologiczno 
-Rolniczego UR, która wygłosiła referat na temat zasadności stosowania diety bezglutenowej wśród sportowców. Główną ideą konferencji zorganizowanej przez Olimp Academy była integracją środowiska naukowego, trenerskiego i biznesowego w celu omówienia aktualnych trendów i problemów związanych z żywieniem oraz suplementacją w profesjonalnym, zawodowym sporcie. Podczas dwudniowych obrad poruszono także zagadnienia dotyczące produkcji suplementów w oparciu o standardy farmaceutyczne oraz kontroli ich jakości. Uczestnicy konferencji mieli również okazję zwiedzenia nowoczesnego Ośrodka Badawczo-Rozwojowego Olimp Laboratories wraz z pracowniami laboratoryjnymi oraz Wydziałem Półtechniki. Konferencja była doskonałą okazją wymiany merytorycznych informacji z zakresu zdrowia sportowców w kontekście prawidłowej diety i suplementacji a także okazją do nawiązania współpracy naukowo-badawczej oraz łączności między nauką a biznesem. 
 

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow