Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  
Zamknij

Wykład i warsztaty dla uczniów w ramach projektu „Młody gastronom – start do kariery zawodowej"02.10.2017 19:55

W dniu 26 września 2017 roku w Katedrze Biochemii i Biologii Komórki odbył się wykład oraz zajęcia laboratoryjne pt. „Naturalne źródła witaminy C”, które poprowadziły dr Magdalena Kwolek-Mirek oraz dr Sabina Bednarska. W zajęciach wzięli udział uczniowie III klasy technikum o specjalności technik żywienia i organizacji z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Dębicy.
Uczestnictwo w zajęciach pozwoliło uczniom poszerzyć wiedzę na temat składników odżywczych znajdujących się w żywności, szczególnie witamin. Umożliwiło samodzielne wykonanie doświadczeń biochemicznych mających na celu wykrywanie oraz ocenę stężenia witaminy C w wybranych produktach spożywczych. Dało możliwość poznania zaplecza naukowo-badawczego Wydziału Biologiczno-Rolniczego.
 

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow