Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz dyrektywy 95/46/WE ("RODO"). W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich odbywa się to po dniu 25 maja 2018 roku. Szczegóły znajdują się tutaj.

Zamknij
  

 

 

 

 

 

 

 

Historia utworzenia – Katedry Ogólnej Technologii Żywności i Żywienia Człowieka

Ośrodek akademicki Rzeszów-Zalesie istnieje od roku 1973

Kształcił studentów w strukturze Zamiejscowego Wydziału Ekonomiki Produkcji i Obrotu Rolnego AR w Krakowie

 

Powstawały:

  • Zakład Przetwórstwa Produktów Rolnych – Kierownik: dr hab. Wiesław Rzędowski,

  • Zakład Towaroznawstwa Produktów Roślinnych – Kierownik: dr inż. Halina Pizło,

  • Rok 2001, dnia 1 września – utworzono Uniwersytet Rzeszowski w Rzeszowie,

  • Rok 2007 - Zakład Technologii Produktów Pochodzenia Roślinnego

         – p.o. Kierownika: dr inż. Maria Surdel,

  • Rok 2008 - prof. dr hab. Jan Oszmiański organizuje zespół pracowników Katedry,

  • Rok 2009 - Rada Wydziału Biologiczno-Rolniczego UR powołuje Katedrę

Technologii i Oceny Jakości Produktów Roślinnych

– Kierownik: prof. dr hab. Jan Oszmiański,

            Katedra Ogólnej Technologii Żywności i Żywienia Człowieka

                   - Kierownk: prof. dr hab. inż. Grażyna Jaworska

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow