Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  
Zamknij

III Międzynarodowa Konferencja Naukowa poświęcona twórczości Profesora Franciszka Chrapkiewicza-Chapeville’a06.11.2018 08:32

Jakość życia w bio-, tech- i ekosystemach

 

Rzeszów, 16 - 17 listopada 2018
 
Uniwersytet Rzeszowski, Wydział Biologiczno-Rolniczy, Kampus Zalesie
(bud. D-9 s.108)
 
Współorganizatorzy: Polskie Towarzystwo Agrofizyczne PAN
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
 
 
Program – dzień pierwszy 16 listopada 2018:
08:30 – 09:00 Msza Św. w intencji prof. F. Chapeville’a w Kościele p.w. WNMP w Zalesiu
09:00 – 09:30 Rejestracja Uczestników
09:30 – 09:45 Otwarcie konferencji – prof. Sylwester Czopek, Rektor Uniwersytetu Rzeszowskiego Słowo wstępne – prof. Czesław Puchalski, Dziekan Wydziału Biologiczno-Rolniczego
09:45 – 10:15 „Nowe kierunki nauk o życiu u podstaw medycyny przyszłości” prof. Andrzej Legocki
10:15 – 10:45 „Antioxidant activity and other biological properties of flavonoids” prof. UR Izabela Sadowska-Bartosz, prof. Grzegorz Bartosz
10:45 – 11:15 „Adapt or die. Two component systems in tubercle bacilli” prof. Jarosław Dziadek
11:15 – 12:00 Jerzy J. Fąfara – prezentacja nowej książki poświęconej prof. F. Chapeville
Wystąpienia Gości
12:00 – 13:00 Przerwa kawowa
13:00 – 17:00 Sesje tematyczne
17:00 Podsumowanie Konferencji

 

 

Sekcje tematyczne:   
Sekcja I   Technologiczno- ekonomiczne aspekty rolnictwa
Sekcja II   Jakość i bezpieczeństwo żywności
Sekcja III  Żywność i żywienie w świetle współczesnej wiedzy
Sekcja IV  Agroleśnictwo i logistyka
 
Nadsyłanie materiałów do publikacji (w monografiach tematycznych) oraz tematów wystąpień w sekcjach do 10.11.2018 na adres: gmielech@ur.edu.pl
 

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow