Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  
Zamknij

Zakończenie I edycji projektu POWER dla kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka18.10.2018 14:09

 

 

15 października 2018 r. na Wydziale Biologiczno-Rolniczym miało miejsce uroczyste zakończenie I edycji projektu  POWR.03.01.00-00-O009/17 pt. Rozwój kompetencji zawodowych studentów Uniwersytetu Rzeszowskiego w obszarze technologii żywności i żywienia człowieka”, w ramach którego 32 studentów kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka I stopnia doskonaliło swoje kompetencje zawodowe oraz kompetencje „miękkie”.

 

Pan Dziekan Prof. Czesław Puchalski wręczył studentom zaświadczenia uczestnictwa w projekcie, gratulując im poświęcenia, ciężkiej pracy oraz zaangażowania.

 

Każdy uczestnik projektu I edycji zrealizował w terminie od kwietnia do października 2018 r. następujące działania:

 

4 szkolenia certyfikowane w standardzie VCC (Vocational Competence Certificate):

  • Grafik komputerowy (55 h)
  • Przedsiębiorczość – podstawy ekonomii dla nieekonomistów (20 h)
  • Techniki sprzedaży (15 h)
  • Język angielski technologów żywienia (20 h)

 

Warsztaty z pracodawcą realizowane z udziałem ekspertów z Wydziału (20 h), w których wzięli udział pracownicy firm:

OLIMP LABORATORIES Sp. z o.o., Nagawczyna 109c, 39-200 Dębica

Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA, Oddział w Trzebownisku

WOJEWÓDZKA STACJA SANITARNO-EPIDEMIOLOGICZNA W RZESZOWIE, ul.Wierzbowa 16, 35-959 Rzeszów

 

Wizyta studyjna w zakładach z branży spożywczej (16 h):

HORTINO Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Sp. z o.o. w Leżajsku

OLIMP LABORATORIES Sp. z o.o., Nagawczyna 109c, 39-200 Dębica

WOJEWÓDZKA STACJA SANITARNO-EPIDEMIOLOGICZNA W RZESZOWIE, ul.Wierzbowa 16, 35-959 Rzeszów

 

Trzymiesięczny płatny staż wysokiej jakości (łącznie 420 h) w następujących zakładach pracy:

  • HORTINO Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Sp. z o.o. w Leżajsku - 8 stażystów
  • Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA, Oddział w Trzebownisku - 6 stażystów
  • Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA, Oddział w Sanoku - 2 stażystów
  • Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Rzeszowie - 6 stażystów
  • Regionalne Laboratorium Badań Żywności Genetycznie Modyfikowanej w Tarnobrzegu, WSSE w Rzeszowie - 1 stażysta
  • OLIMP LABORATORIES Sp. z o.o., Ośrodek Badawczo-Rozwojowy w Pustyni - 4 stażystów
  • Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Rzeszowie - 3 stażystów
  • Zakład Przetwórstwa Owoców i Warzyw VORTUMNUS Sp. z o.o. - 2 stażystów

 

Wszystkie działania pozwoliły studentom poznać realia rynku pracy, specyfikę pracy w zakładach produkcyjnych i instytucjach kontrolujących działających w sektorze spożywczym i stanowią cenne doświadczenie w karierze zawodowej.

 

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow