Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  
Zamknij

Sukces studentów z SKN Technologów Żywności „FERMENT” na XLVII Międzynarodowym Seminarium Kół Naukowych w Olsztynie08.06.2018 09:18

Podczas wczorajszej sesji posterowej XLVII Międzynarodowego Seminarium Kół Naukowych w Olsztynie studenci Wydziału Biologiczno - Rolniczego zrzeszeni w SKN Technologów Żywności „FERMENT” zajęli I, II i III miejsce w konkursie na najlepszy poster. Konferencja w Olsztynie gromadzi corocznie rzeszę studentów z całej Polski i jest największym wydarzeniem naukowym promującym i podsumowującym pracę kół naukowych w naszym kraju. Zajęcie czołowych miejsc świadczy o wysokiej pozycji naukowej Wydziału Biologiczno – Rolniczego Uniwersytetu Rzeszowskiego w dyscyplinie technologii żywności, którą w swoich badaniach zaprezentowali nagrodzeni studenci.

I miejsce – Kamil Cetnarowicz „Jogurt o smaku piernikowym z dodatkiem cukru brzozowego i błonnika jabłkowego” (opiekun prof. Agata Znamirowska)

II miejsce – Diana Skoczylas „Lody z magnezem – smaczny sposób na stres” (opiekun prof. Agata Znamirowska)

III miejsce – Diana Hędrzak „Właściwości przeciwutleniające warzyw przygotowanych metodą sous vide” (opiekunowie prof. Małgorzata Dżugan, dr Maciej Kluz)

 

Zwycięzcom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!

 

dr Maciej Kluz

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow