Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  
Zamknij

Ponad 1 mln zł na projekt w ramach POWER20.12.2017 09:17

Uniwersytetu Rzeszowskiego w obszarze technologii żywności i żywienia człowieka” przygotowany przez Wydział Biologiczno-Rolniczy został wysoko oceniony przez NCBiR i uzyskał  dofinansowania w kwocie 1 110 683,34 zł.

 

Projekt został złożony w ramach konkursu nr  POWR.03.01.00-IP.08-00-BPO/17 w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 (Działania 3.1 Kompetencje w szkolnictwie wyższym, Oś III Szkolnictwo wyższe dla gospodarki i rozwoju) i zajął wysokie miejsce na liście rankingowej. 

 

Głównym celem projektu jest podniesienie kompetencji oczekiwanych przez pracodawców na rynku pracy: zawodowych, komunikacyjnych, językowych, oraz w zakresie przedsiębiorczości i analitycznych u 65 studentów studiów I i II stopnia kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka Wydziału Biologiczno-Rolniczego Uniwersytetu Rzeszowskiego.

Zadania w ramach projektu obejmują szkolenia certyfikowane, warsztaty, zadania praktyczne w formie zespołów projektowych realizowane wspólnie z pracodawcami, wizyty studyjne oraz 3 miesięczne płatne staże. Wszystkie działania podjęte w ramach projektu będą wdrażane w ramach Programu Rozwoju Kompetencji na rzecz dalszego kształcenia i zatrudniania absolwentów.

Termin realizacji: 1 luty 2018 – 31 październik 2019

Wartość projektu:  1 145 070 zł

 

 

http://www.ncbr.gov.pl/gfx/ncbir/userfiles/_public/fundusze_europejskie/wiedza_edukacja_rozwoj/bpo_17/lista_projektow_ocenionych_pozytywnie.pdf

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow