Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  
Zamknij

 

 

Uwaga Studenci Kierunków:

Architektura Krajobrazu,

Ochrona Środowiska,

Odnawialne Źródła Energii i Gospodarka Odpadami

Technologia Żywności i Żywienie Człowieka

ostatnich 4 semestrów studiów I oraz II stopnia

 

Już wkrótce rusza rekrutacja na bezpłatne szkolenia w ramach projektu:

Rozwój kluczowych kompetencji oczekiwanych przez pracodawców u studentów i studentek Wydziału Biologiczno-Rolniczego Uniwersytetu Rzeszowskiego”

współfinansowanego w ramach  Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój,

Europejskiego Funduszu Społecznego

 

Oś priorytetowa: III. Szkolnictwo wyższe dla gospodarki i rozwoju

Numer i nazwa Działania: 3.1 Kompetencje w szkolnictwie wyższym

 

Okres realizacji projektu: 01.01.2017-30.06.2019

Wartość projektu: 579 945 zł

Wartość dofinansowania: 559 197 

 

Zadania obejmują:

A.      Certyfikowane szkolenia/ Zajęcia warsztatowe kształcące kompetencje:

 

1.      Grafika komputerowa

2.      Monter instalacji fotowoltaicznych

3.      Specjalista ds. funduszy unijnych + Techniki sprzedaży + Kompetencje językowe / albo Przedsiębiorczość – podstawy ekonomii dla  nieekonomistów + Kompetencje językowe

4.      Menedżer / Systemy prezentacji informacji w biznesie

5.      Umiejętne sztuki komunikacji - Negocjacje/ Autoprezentacja i wystąpienia publiczne

6.      Zasady znakowania i projektowanie etykiet dla produktów spożywczych

7.      Manager Jakości W Branży Spożywczej - szkolenie z zakresu ISO 22000, HACCP, IFS, BRC /Menadżer Systemów Bezpieczeństwa Żywności i Zarządzania Jakością / Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000 / Audyt u dostawcy w przemyśle spożywczym jako narzędzie skutecznego nadzoru nad zagrożeniami

8.      Skumulowane skutki przyrodnicze i działania naprawcze związane z technologią wytwarzania energii odnawialnej i gospodarowania odpadami – praktikum

9.      Pierwiastki promieniotwórcze w środowisku i badaniach

10.  Praktyczne aspekty dobrostanu zwierząt/ Dobrostan zwierząt gospodarskich a jakość produktów pochodzenia zwierzęcego

11.  Podstawy hodowli i biotechnologii roślin energetycznych / Podstawy hodowli i biotechnologii roślin wykorzystywanych w fitoremediacji środowiska

12.    Konwencjonalne i biotechnologiczne metody rozmnażania roślin energetycznych / Konwencjonalne i biotechnologiczne metody rozmnażania roślin wykorzystywanych w fitoremediacji

13.     Rośliny alternatywne – możliwości wykorzystania i znaczenie w środowisku

14.     Strategiczna Symulacja biznesowa –Marketplace

 

B.     Wizyty studyjne u pracodawców

 

C.    Warsztaty praktyczne realizowane w formie projektowej prowadzone przez pracodawców z zakresu:

1.Architektury krajobrazu,

2. Przetwórstwa spożywczego,

3. Organizacji i funkcjonowania np. farm fotowoltaicznych

 

D.    Krajowe wizyty studyjne:  Biogazownie, Zakłady przetwórstw mięsnego / spożywczego, Farmy ogniw fotowoltaicznych, Parki Narodowe i Krajobrazowe

 

 

 

 

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow