Ta strona używa cookie. Informacje o tym w jakich celach pliki cookie są używane znajdziesz w Polityce Prywatności.
W przeglądarce internetowej możesz określić warunki przechowywania i dostępu do cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  
Zamknij

 

 

STAŻE 

 

W ramach projektu nr POWR.03.01.00-00-O009/17 pt. Rozwój kompetencji zawodowych studentów Uniwersytetu Rzeszowskiego w obszarze technologii żywności i żywienia człowieka  w dniach 01.07-30-09.2018 realizowane są staże wysokiej jakości w następujących zakładach pracy:

 

  1. HORTINO Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Leżajsk Sp. z o.o.

ul. Fabryczna 2, 37-300 Leżajsk

(8 stażystów)

  1. Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA

ul. Ludowa 122, 18-200 Wysokie Mazowieckie

Oddział w Trzebownisku, Trzebownisko 931, 36-001 Trzebownisko (6 stażystów)

Oddział w Sanoku, ul. Przemyska 22, 38-500 Sanok (2 stażystów)

  1. Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Rzeszowie

ul. Wierzbowa 16, 35- 001 Rzeszów

(6  stażystów)

  1. Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Rzeszowie,

Regionalne Laboratorium Badań Żywności Genetycznie Modyfikowanej w Tarnobrzegu

ul. 1-go Maja 5, 39-400 Tarnobrzeg

(1  stażysta)

  1. OLIMP LABORATORIES Sp. z o.o., Ośrodek Badawczo-Rozwojowy

Pustynia 84F, 39-200 Dębica

(4  stażystów)

  1. Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych

ul. Lubelska 46, 35-233 Rzeszów

(3  stażystów)

  1. ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA OWOCÓW I WARZYW VORTUMNUS Sp. z o.o.

Lisów 179, 38-242 Skołyszyn

( 2 stażystów)

 

32 studentów i studentek Wydziału Biologiczno-Rolniczego podczas trzymiesięcznych staży ma możliwość poznać strukturę zakładów pracy, historię powstania, cel i misję, zakres działalności/ produkcji, strategię rozwoju. Stażyści wykonują szereg czynności pozwalających im na wykorzystanie wiedzy zdobytej w trakcie studiów w praktyce, zdobycie nowych doświadczeń, nabycie nowych umiejętności i kompetencji zawodowych, analitycznych, interpersonalnych,  w tym komunikacji, współpracy w zespole. Staże w ramach projektu realizowanego z Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój, współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego,  stanowią cenne doświadczenie w zakładach pracy związanych z technologią żywności i żywieniem człowieka, oraz znaczący punkt w CV każdego stażysty.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

WIZYTY STUDYJNE 

 

W ramach projektu nr POWR.03.01.00-00-O009/17 pt. Rozwój kompetencji zawodowych studentów Uniwersytetu Rzeszowskiego
w obszarze technologii żywności i żywienia człowieka
  w dniach 21-28 czerwca 2018 odbyły się dwudniowe wizyty studyjne w następujących zakładach pracy:

 

  1. OLIMP LABORATORIES Sp. z o.o., Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Pustynia 84F, 39-200 Dębica
  1. Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Rzeszowie ul. Wierzbowa 16, 35- 001 Rzeszów
  1. HORTINO Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Leżajsk Sp. z o.o. ul. Fabryczna 2, 37-300 Leżajsk

 

Grupa 32 studentów i  studentek Wydziału Biologiczno-Rolniczego miała okazję zobaczyć zakłady pracy na zasadzie job-shadowing. Uczestnicy Projektu  zwiedzili obiekty, laboratoria, hale produkcyjne. Studenci podczas spotkań wzmocnili kompetencje zawodowe i komunikacyjne, jak również w zakresie przedsiębiorczości charakterystyczne dla branży. Wizyty pozwoliły studentom poznać realia rynku pracy i charakterystykę pracy w danej branży, oraz w poszczególnych kategoriach instytucji. 

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

SZKOLENIA CERTYFIKOWANE 

 

W ramach projektu nr POWR.03.01.00-00-O009/17 pt. Rozwój kompetencji zawodowych studentów Uniwersytetu Rzeszowskiego
w obszarze technologii żywności i żywienia człowieka
  w okresie  05.04-09.07.2018 odbyły się szkolenia certyfikowane z zakresu:

  1. Grafik komputerowy
  2. Przedsiębiorczość – podstawy ekonomii dla nieekonomistów
  3. Techniki sprzedaży
  4. Język angielski dla technologów żywności.

 

Grupa 32 studentów i studentek Wydziału Biologiczno-Rolniczego – Uczestników Projektu zdobyła wiedzę z różnych obszarów, które przydatne są w każdej branży. Wszyscy studenci pomyślnie ukończyli szkolenie i zdobyli certyfikaty VCC (Vocational Competence Certificate) potwierdzające nabyte umiejętności.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

WIĘCEJ:

Informacje o projekcie

Rekrutacja

Harmonogramy

Zapytania ofertowe

Biura Projektu

 

Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Rzeszowie.
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Wojewódzkiej Stacji...
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Rzeszowie.
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Wojewódzkiej Stacji...
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Rzeszowie.
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Wojewódzkiej Stacji...
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Rzeszowie.
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Wojewódzkiej Stacji...
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego HORTINO w Leżajsku.
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa...
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego HORTINO w Leżajsku.
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa...
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego HORTINO w Leżajsku.
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa...
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego HORTINO w Leżajsku.
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa...
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego HORTINO w Leżajsku.
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa...
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego HORTINO w Leżajsku.
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa...
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego HORTINO w Leżajsku.
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa...
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego HORTINO w Leżajsku.
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa...
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego HORTINO w Leżajsku.
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa...
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego HORTINO w Leżajsku.
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa...
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego HORTINO w Leżajsku.
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa...
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego HORTINO w Leżajsku.
Uczestnicy Projektu na wizycie studyjnej w Zakładzie Przetwórstwa...

Nasi partnerzy

Tweety na temat @UR_Rzeszow